Categorieën
Uncategorized

toonWater

Laat een bericht achter. Dit bericht is zichtbaar voor andere gebruikers.

42 reacties op “toonWater”

Toon aangeschaft met Watermeter. Het was gemakkelijk te installeren en de data wordt goed weergegeven op Toon. Handig om je waterverbruik bij te houden en bewustwording van je verbruik te creëren.

Aanrader

Simpel apparaatje wat doet wat het moet doen. Gekoppeld met Homey. Waterverbruik eenvoudig in te zien. Hulp bij installatie was top. Direct antwoorden op mijn vragen. Hoef nu de kruipruimte niet meer in om waterstanden door te geven. Snoer van sensor wel wat kort. Zelf het elektrakabel vervangen om meer lengte te krijgen. Helaas ligt wifi-module nu in kruipruimte.

Bedankt voor je reactie. Inplaats van jet elektra snoer te verlenhen is het ook moegelijk het snoer van de snoer te verlengen. Gebruik hiervoor dan kabel van 3 aders met een minimale diameter van 0,5 mm2 per ader. De wifi module kun je dan bijvoorbeeld in de meterkast plaatsen.

Het verlengen van deze kabel had ook mijn voorkeur. De elektra kon ik in zijn totaal vervangen zonder tussenkomst van een koppeling. De kabel van de sensor is niet in zijn totaal te vervangen, dan moet er een stuk tussen (dus met koppeling (klem/kroonsteen)).

Rob, mooie en vooral duidelijke site!
Wat is zo waardeer is de hulp die je biedt (ook voor nono’s) wanneer je zaken bij jou aanschaft! Top man ga zo door!

Met vriendelijke groet, Paul Dekker

Ik heb via Marktplaats complete module bij oepi-loepie gekocht.
Na wat instellingen op mijn Toon en in mijn Wifi netwerk (heel makkelijk) draait alles
Alles is bij geleverd en montage voorbereid is dus plug n play
Duidelijke gebruiksaanwijzing werden er ook bijgeleverd

PS hij is ook altijd te bereiken via MP zelfs op zondag. service is TOP

Heb deze meter aangeschaft. Erg compleet! Snel verzonden, mooi pakket en duidelijke handleiding, zowel verkort bijgevoegd als hier op de website.
Erg handig om nu ook het waterverbuik te kunnen meten, op in mijn geval zowel Toon als in Home Assistant. Mooi!

Half jaar later een probleem met het aansturen van de CV-ketel via Toon. Ik kon wederom voor advies terecht. Na wat heen en weer geapp via marktplaats bleek het aan een instelling van de CV-ketel te liggen. Dankzij de grote kennis en kunde was het probleem snel opgelost.

Bedankt!

De watermeting nog verder verbeteren is naar mijn mening niet mogelijk…
alles doet wat het moet doen, tellen en uitrekenen! Ik ben er blij mee!

Vraag voor het gehele collectief…het zou heel prettig zijn om de TOON op makkelijke wijze aanwezig Google home te koppelen!

Dank voor jullie mooie werk!

Even een reactie na aanleiding van je Email,

Ben over ’t algemeen erg tevreden over de meter/meting 🙂
en helemaal super hoe je de support levert met je Email & updates!

Wat me is opgevallen, is dat ik soms (eens in de 2 a 3 maanden ofzo), geen meting meer binnenkrijg.
Stekker eruit/erin en dan is ’t weer opgelost.
geen idee of dat software gerelateerd/oplosbaar is.

Misschien kan je er wat mee.

Ook ik ben zoals de vorige sprekers erg onder de indruk van de wijze waarop en van de service gerichtheid. Het is echt een voorbeeld voor anderen hoe klantgericht er wordt gewerkt. Ook het product zelf is een aanrader. Bij mij werkt toonWater op DomoticZ. Ben er erg blij mee. Ik krijg nu een heel goede indruk waar ik mijn waterbesparende maatregelen op moet richten. Vijf sterren en echt een aanrader.

Werkt perfect op de TOON, hele nette professionele levering, eenvoudig te installeren.
Het lukt me echter niet om het waterverbruik op de mobiele TOON pagina te krijgen, wat kan ik doen?

Vanavond toonWater ontvangen en met de meegeleverde handleiding geïnstalleerd voor Domoticz. Dat ging moeiteloos! Mooi product, goed uitgelegd in de handleiding en op de website. Ik ben er blij mee!

Vandaag ontvangen en natuurlijk meteen geïnstalleerd. Werkt allemaal prima. Alleen zou ik deze watermeter ook graag in google home kunnen zien, zoals Paul Dekker op 9 oktober jl. ook al verzocht. Iemand een id hoe dat te regelen of is dat gewoon onmogelijk?

Helaas is het voor mij niet mogelijk om dit mogelijk te maken. Hiervoor zal een app geschreven moeten worden voor de Google Home. De meter is wel gewoon zichtbaar op een internet pagina natuurlijk.

Via Marktplaats watermeter / module bij oepi-loepie gekocht.
Na wat instellingen op mijn Toon en in mijn Wifi netwerk (met hulp van Rob) draait alles als een tierelier!
Alles is bij geleverd en montage voorbereid is dus plug n play
Duidelijke gebruiksaanwijzing werden er ook bijgeleverd.
Klein probleempje, browser afhankelijk maar alles rustig en vakkundig opgelost!
Zelf op zondag is Rob bereid om te helpen en uitstekende service te verlenen, top !!

Errug blij mee!

grt
Nico

De toonwater zit goed doordacht in elkaar.
Software uitstekend, en ook het advies is perfect.
Ik ben er blij mee.
O ja, kijk nog even bij de Yaml code van home assistant. “Verbruik” schrijf je inclusief “r” 🙂 typfoutje denk ik.

Thanks.

Had al zo’n beetje alles geautomatiseerd in ons huis via Home Assistant. Alleen de watermeter ontbrak nog. Snel geregeld, eenvoudig besteld, snelle reactie en snel verstuurd. Ziet er prima uit, netjes afgewerkt. Na een kleine strubbeling (door eigen fout) werkt het vlekkeloos en kan nu zien hoeveel water er tijdens het douchen gebruikt wordt…

Toonwater aangeschaft naar aanleiding fb post. Na slimme meter en beetje stoeien met Ha was dit mijn volgende stap. Had er al eerder naar gekeken maar vond de prijs bij andere aanbieders te hoog. Ik zag deze voor een schappelijke prijs van 35 euro en meteen aangeschaft.
Bij aankomst kreeg ik het helaas niet aan de praat. Had alles goed ingesteld maar kwamen geen waardes van de sensor door.
Na een korte bericht wisseling heeft Rob bij gebeld… super 👍🏻 En ook direct dezelfde dag wat een service. Er werd gedacht aan een sensor die defect was en deze heeft Rob ook direct nagestuurd. Zonder eerste de oude terug te hebben op goed vertrouwen. Toen ook dat helaas niet bleek te zijn heeft Rob een compleet nieuwe opgestuurd.
Deze heb ik vandaag mogen ontvangen en direct aangesloten en deze werkt nu naar tevreden heid. Er werd zelfs betaald voor de retour zending van de oude meter.
Al met al zeer tevreden over het product en de service. Nu nog beetje mee stoeien en hopen dat die blijft werken natuurlijk. Ik raad Toonwater bij iedereen aan

na uitleg website gelukt om in te stellen op mijn toon2 en goed gelukt
had eerst een papier met uitleg maar kon ik geen wijs uit eerlijk gezegd
nu ook duidelijk uitleg over het ip adres en pingen e.d en heeft me goed geholpen .
rob bedankt voor het tussendoor helpen via marktplaats je hebt een goede service en ga zo door .

Toonwater gekocht via marktplaats. Was snel bezorgd. Aansluiten was makkelijk, geintegreerd in Home-assistant en Homey. Op een gegeven moment wat problemen gehad, via de marktplaats chat uitgebreid contact gehad met Rob. Uiteindelijk het probleem kunnen oplossen. Was wel blij met de ‘after-sales’ support!

Reactie op Marktplaat voorafgaand aan de verkoop was erg snel. De bestelling en aflevering verliepen ook soepel.

Toen ik alll onderdelen zag bleef het allemaal nog even in het doosje zitten want ik dacht dat wordt natuurlijk weer een heel gedoe. Een paar weken later, want ik had ook niet veel tijd, na het goed doorlezen van de instructies een poging gewaagd om de sensor te installeren op de watermeter. Dat duurde niet meer dan een minuut of vijf en het het was gepiept.. en het werkt ook nog. 🙂

Erg handig deze sensor. Gebruik’m in combinatie met Homey.

Werkt perfect met Home Assistant! Snel geleverd met duidelijk handleiding en bevestigingsmateriaal voor mijn type meter.
Was even een gepuzzel met het instellen maar draaide binnen een half uurtje in HA.

Na 2 jaar zelf-bouw, en al regelmatig contact met oepi-loepi, was mijn zelfbouw er mee gestopt. Toch maar een setje bij oepi-loepi besteld via MP. Wat zag dat er goed uit, met verlengde kabel op suggestie van oepi-loepi. Aansluiten en werken, en nauwkeuriger (afwijking 1l in twee weken ;-)). Wat wil een mens nog meer.
Ga door met deze service!!

Top update.
Ook de nieuwe instellingen voor breukdetectie of kleinere lekkages is erg fijn en handig.
Extra reden om Toonwater aan te schaffen mocht je die nog niet hebben.

Een prima watermeter voor een prima prijs. De handleiding is praktisch en volledig. De sensor werd geleverd met een houder voor de (Itron) watermeter. Er zit wat speling op de sensor in de houder, maar met wat lijm zit hij nu netjes vast en verschuift niet meer.
Domoticz heeft ingebouwde ondersteuning voor het uitlezen van de data. Je hoeft alleen een aantal devices aan te maken. Kortom: heel handig. De ondersteuning door Toonwater is geweldig goed.
Aanbevolen!

Hoi, sinds de laatste Home Assistant 2022.11 update kan water ook aan het Energy Dashboard toegevoegd worden. ToonWater ondersteund dit tot op heden niet. Kan je hier een update voor beschikbaar maken of aangeven wat de aanpassing moet zijn?

Begin dit jaar heb ik ook een Toonwater besteld en dat draait sindsdien als een zonnetje in combinatie met een Toon2.

Waar ik alleen niet achter kom via de site: kun je met 1 meter zowel Toon voorzien van informatie als Home Assistant of moet ik kiezen tussen óf Toon óf Home Assistant?

Als uitbreiding op mijn domotica installatie geeft Toonwater ons een goed inzicht in het water verbruik, eigenlijk aangeschaft voor de zomermaanden waarbij de tuin gesproeid moet worden en het zwembad bijna dagelijks (aan)gevuld moet worden. Met de Toonwater krijg ik dan een beetje meer inzicht in het extra waterverbruik in de zomermaanden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.